Masterclass koordirectie met Daniel Reuss

Daniel Reuss dirigentfoto: Marco Borggreve naamsvermelding verplichtIn de herfstvakantie (19-23 oktober) wordt aan het Conservatorium van Amsterdam door de gerenommeerde dirigent Daniel Reuss (chef-dirigent van Meesters&Gezellen 2015 en chef-dirigent van Cappella Amsterdam) een masterclass gegeven aan drie jonge veelbelovende koordirigenten. Het koor wordt daarbij gevormd door het Sweelinck Kamerkoor, dat door het jaar heen voor de jonge koordirigenten als oefenmateriaal fungeert en bestaat uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Voor deze bijzondere masterclass is het ensemble nog uitgebreid met enkele ervaren ensemblezangers, voornamelijk uit de gelederen van Meesters&Gezellen.

Concerten

Na afloop van de vierdaagse cursus worden als slotpresentatie drie concerten gegeven: in de Sweelinckzaal van het Conservatorium van Amsterdam op vrijdagavond 23 oktober (20u15), in de concertzaal van het Rosa Spierhuis te Laren op 24 oktober (20u15) en in de kerk van Vilsteren op 25 oktober (15u). Het concert in Amsterdam zal worden gedirigeerd door Krista Audere en bij de concerten in Laren en Vilsteren zullen de dirigenten Arild Rohde en Arnaud van Gelder elkaar afwisselen. Krista, Arild en Arnaud zijn alledrie oud-deelnemers van Meesters&Gezellen.

Programma

Het concertprogramma bestaat uit Psalm 42 van Jan Pieterszoon Sweelinck “Ainsi quón oit le cerf bruire”, Sieben Lieder für gemischten Chor opus 62 van Johannes Brahms, waaronder het beroemde “Walsdesnacht”, en van Frank Martin de “Songs of Ariel” met teksten uit “The Tempest” van Willam Shakespeare.

Bijwonen

Iedereen is welkom om de repetities bij te wonen: deze vinden plaats van 19 tot en met 23 oktober van 10-13u en van 14-17u in de Theaterzaal van het Conservatorium van Amsterdam. Het concert op vrijdag 23 oktober (20u15) in de Sweelinckzaal van het Conservatorium van Amsterdam is gratis toegankelijk. Kaarten voor het landgoedconcert in Vilsteren op zondagmiddag (15u30) zijn hier te bestellen