Maak kennis met Meester Jasper Schweppe

(English abstract below)

Jasper Schweppe, zanger bij het Nederlands Kamerkoor, is al een aantal jaar als Meester betrokken bij Meesters&Gezellen. We vroegen hem waarom jonge zangers mee zouden moeten doen aan het project:

“Studenten moeten hieraan meedoen omdat de ervaring die ze kunnen opdoen uniek is. Nergens ter wereld bestaat een dergelijke initiatief dat al een aantal jaren bewijst heel leerzaam en succesvol te zijn.”

Perfecte aanvulling op de conservatoria

Jasper Schweppe

Jasper Schweppe. Foto: Bob Bronshoff

Jasper vindt bovendien dat Meesters&Gezellen “een perfecte aanvulling” biedt op wat de conservatoria bieden: “op hoog niveau een concertserie zingen, een tournee door Nederland meemaken zoals bijvoorbeeld het Nederlands Kamerkoor dat gewend is. Als onderdeel van een groep jong professionele, geselecteerde zangers (de gezellen), geholpen door zeer ervaren professionele koorzangers (de meesters) en onder leiding van een wereldberoemde en zeer gerenommeerde dirigent Sigvards Kļava.”

Koorervaring belangrijk voor solocarrière

Verder schrijft hij: “ook als je solozanger wilt worden is het belangrijk om koorervaring op te doen.” En Jasper kan het weten, want hij heeft zelf altijd het koorzingen (Nederlands Kamerkoor) en het solozingen (in 2015 verscheen zijn cd van Schubert’s ‘Winterreise’) gecombineerd en zich zo veel verschillende muziekstijlen meester gemaakt.

“Bovendien zijn verschillende deelnemers na de kennismaking bij Meesters&Gezellen door de Bachvereniging, Cappella Amsterdam of het Nederlands Kamerkoor uitgenodigd om mee te werken aan projecten. Ik kan zelf eigenlijk geen reden bedenken om je niet op te geven…”

Geïnteresseerd om mee te doen? Aanmelden kan nog tot en met 13 november a.s.!

Wil je meer weten over Jasper? www.jasperschweppe.nl.

English abstract

Jasper Schweppe, singer of Nederlands Kamerkoor, has been one of the project’s four ‘Meesters’ for the last couple of years. He explains why any young singer should participate in the project Meesters&Gezellen. First, it offers a perfect addition to what conservatories have to offer: singing an a capella programme on a high level, going on an intensive concert tour throughout the Netherlands, while being a part of a group young, selected, professional singers, singing together with experienced colleagues and led by a world famous conductor. On top of that, he explains that experience as a choir singer also very much helps your career as a soloist.

Interested to participate? Apply 13 November latest!