Duurzaam

Duurzaam

Stichting Tettix vindt het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan de sociaaleconomische ontwikkeling van individuele zangers, het in stand houden van belangrijk cultureel erfgoed en het zoveel mogelijk beperken van de impact van haar activiteiten op milieu en klimaat.

Economische onafhankelijkheid

Voor zangers, zowel solisten als ensemblezangers, is het niet eenvoudig om een belegde boterham te verdienen. Dit geldt zeker voor jonge zangers. Ontwikkeling van vaardigheden om goed samen te werken en op die manier een mooi ensemble te vormen kan het carrièreperspectief verbeteren. Aldus biedt Meesters&Gezellen een interessant podium voor onze jonge zangers: reken maar dat de artistieke leiding van de professionele ensembles meekijken en –luisteren.

Behoud cultureel erfgoed

Een rijke koortraditie is een essentieel onderdeel van ons cultureel erfgoed. Samen zingen en samen luisteren verbindt mensen. De prachtige werken van componisten als Bach, Sweelinck, Ton de Leeuw, Jonathan Harvey, Frank Martin Györgi Ligeti, Gesualdo en Brahms blijven te horen in de muziekzalen als de zangers ze blijven zingen en het publiek blijft komen. Daarom wil Meesters&Gezellen een aantrekkelijk programma bieden, niet alleen voor de doorgewinterde luisteraar, maar ook voor iedereen die minder bekend is met klassieke vocale muziek.

Energie

Zangers reizen voornamelijk per trein (en vouwfiets) naar repetities en concerten. Tijdens aaneengesloten repetitieperiodes verblijven de zangers zoveel mogelijk bij vrienden en familie in de buurt van de repetitielocatie.

Als er met de auto wordt gereisd, wordt zoveel mogelijk gecarpoold. Voor het project noodzakelijke verplaatsingen per auto of trein, evenals het energieverbruik bij repetities en concerten (vooral verlichting) worden via Treesforall gecompenseerd (download het certificaat hier).

Neem voor vragen contact op met Stichting Tettix via stefan @ tettix.nl