Over

(For English, click here)

Meesters&Gezellen is een ambitieuze concertserie door en voor jonge professionele zangers.

Tijdens een intensieve repetitieperiode werken twintig jonge zangers (Gezellen) samen met vier ervaren zangers, Marijke van der Harst, Inga Schneider, Harry van Berne en Harry van der Kamp (Meesters) aan techniek, communicatie en klankvorming. Dit alles in 2018 onder leiding van Daniel Reuss (chefdirigent van Cappella Amsterdam) en zangcoach Geert Berghs (Conservatorium van Amsterdam). Samen werken zij toe naar uitvoering op hoog niveau van een uitdagend programma op acht podia door heel Nederland.

De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) worden elk gevormd door vijf Gezellen, steeds aangevuld met één Meester van het Nederlands Kamerkoor dan wel Cappella Amsterdam.

Meesters&Gezellen heeft tot doel om jonge zangers, als aanvulling op hun opleiding tot solist, de gelegenheid te bieden op maximaal niveau hun talenten op het gebied van ensemblewerk te ontwikkelen en daarmee hun economisch perspectief te verbeteren. Een tweede doel is om jonge zangers te leren het ensemblewerk als essentieel vormend te zien, ook voor een toekomstige solisten-carrière. Verder is het van belang “Nachwuchs” te creëren voor het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam.

Wat bieden we?

• Intensieve voorbereiding met vocal coach Geert Berghs (Conservatorium van Amsterdam) en zangers van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam, zowel individueel alsook in stemgroepen.
• Repetities geleid door Daniel Reuss (chef-dirigent en artistiek leider van Cappella Amsterdam).
• Vergoeding van reiskosten en een kleine toelage (€ 250 in de voorgaande jaren).

Meedoen?

Ben je een jonge zanger (gevorderde hoofdvakstudent solozang of recent afgestudeerd) of anderszins een jonge zanger van vergelijkbaar niveau en wil je in 2019 graag meedoen? Kijk dan hier.

Jonge zangers vertellen waarom ze meededen

Terugblik op de editie van 2015

Luister naar fragmenten van de editie 2017

(Meesters&Gezellen onder leiding van Sigvards Klava, chef-dirigent van het Lets Radiokoor.)

Eerdere edities

Kijk in onze historie voor een kort overzicht van de edities 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016.

Comité van Aanbeveling

dr. H.O.C.R. Ruding
Ton Koopman
Arvo Pärt
Hans Haffmans
Valérie Guillorit

Mogelijk dankzij

Tettix bedankt Wealth Management PartnersFonds PodiumkunstenConservatorium van Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, JCP Stichting, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof, Stichting Elisabeth Strouven, Conservatorium MaastrichtNederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam en anderen voor hun steun.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.